SLÁVIA EU BRATISLAVA – VK NOVÉ MESTO NAD VÁHOM 3:0 (17, 22, 25)
Zápas trval 75 minút, rozhodovali: Schimpl a Sarka, 250 divákov

Vicemajstrovská Slávia EU Bratislava doma nepustila body Novému Mestu nad Váhom, zdolala ho 3:0 (17, 22, 25). V treťom sete “slávistky” odvrátili dva setbaly a koncovku otočili. Najviac bodujúcou hráčkou bola smečiarka Slávie Lucia Herdová (15 b.), MVP stretnutia. Slávia v tabuľke odskočila Strabagu o jednu výhru a na rozdiel troch bodov, o týždeň v sobotu sa bratislavské tímy stretnú v derby v hale Mladosť

Slávia EU: Nelsonová 7, K. Fričová 10, Körmendyová 5, Kvasnová 8, Herdová 15, O’Neillová 9, libero Magdinová (Marečková 0, Šepeľová 9). Tréner: M. Matušov. 
Nové Mesto: Ráchelová 3, Rešutíková 4, Martáková 12, Blizmanová 9, Melicherová 8, Richweissová 10, libero Vojtechová (Balberčáková 0, Hradecká 0). Trénerka: L. Šujanová. 

MVP: Lucia Herdová (Slávia EU)

Michal Matušov, tréner Slávie (zdroj: TA3): “Vzhľadom na program z ostatného obdobia to pre mňa bol koncentrovaný výkon. Škoda, že v treťom sete za stavu 22:21 nebola voľba nahrávačky iná, set nemusel ísť do takej dramatickej koncovky. Tri body a trojsetové víťazstvo sú pre nás veľmi cenné. Juniorky hrali predpoludním zápas, v stredu sme hrali zápas MEVZA v Slovinsku, aj vzhľadom na tieto veci je s výkonmi absolútna spokojnosť. Máme veľa cestovania, aj žreb Slovenského pohára nám určil do štvrťfinále Prešov a do semifinále Kežmarok, kde hráme v stredu. Má to svoj vplyv, dievčatá tiež chodia do školy. Musíme sa s tým však vyrovnať a zvládnuť to.”

Lucia Šujanová, trénerka Nového Mesta: “Úvodná výmena naznačila, že budeme bojovať. Môžem hráčky pochváliť, že sme boli v obrane na sieti pozorné a dokázali sme aj disponovanejšie súperky ubrániť. Náš výkon postupne gradoval. V každom sete sme sa zlepšovali. Napriek tomu boli tieto tri sety v niečom podobné. V prvom sete sme sa držali do 16 bodov a od tohto stavu Slávia bola oveľa agresívnejšia v útočnej fáze hry. V druhom sete nastal zlom až v koncovke. Po 20-tom bode sme výrazne domácim zjednodušili cestu za víťazstvom s prispením vlastných chýb. V treťom sete sme sa dokázali dvakrát vrátiť do hry, opäť sme mali možnosť dohrať lopty v koncovke agresívnejšie. V tejto činnosti bola Slávia jednoznačne lepšia. Gratulujem k víťazstvu.”

Juraj Šujan, asistent trénerky Nového Mesta: “V prvom sete sme mali problém zložiť loptu z okrajov siete. Postupne sa naša hra zlepšovala. Treba sa však nastaviť spoločne na jednu vlnu, a to chcieť zvíťaziť aj nad klubom ako Slávia. Nehrajme len o česť a môže to byť ešte lepšie.”

Zdroj: SVF