V prvom televíznom zápase tejto sezóny Slávistky vycestovali do Nitry. Kvalitný volejbal si diváci mohli pozrieť na obrazovkách JOJ šport. V prvom sete hosťujúce hráčky ťahali za kratší koniec a prehrali hladko 25:14. V druhom sete prehrávali až do stavu 17:18. Výbornou obranou na sieti si pohli v koncovke, kedy zaznamenali 4 bloky. Stav setov tak vyrovnali na 1:1. Tretí set patril Slávistkam, ktorý vyhrali 15:25. Najväčšia dráma nastala v poslednom štvrtok sete, kedy Slávistky prehrávali 14:18. Tréner Matušov využil dvojstriedanie, ktoré pomohlo družstvu znížiť nepriaznivý stav. Set vyhrala Slávia až v koncovke rozdielov 2 bodov a tým aj celý zápas v pomere 1:3.

VOLLEY PROJECT UKF NITRA – VK SLÁVIA EU BRATISLAVA 1:3 (14, -21, -15, -23)
Rozhodovali: Tiršel a Moravčík, 100 divákov.

VOLLEY PROJECT UKF: Silvaová 7, Hudecová 16, Konárová 15, Vojtechová 2, da Mata Galvaová 3, Bodnárová 12, liberka Laučíková (Krajčírová 1, N. Kubová 0, Dias Godoiová 3). Tréner: F. Bočkay.

VK SLÁVIA EU: Páneková 1, Sprattová 6, Doludaová 23, Piatukhová 1, Palkovičová 21, Fričová 6liberka Magdinová (Földesiová 3, Hašková 3, Kucserová 0, Z. Horváthová 1). Tréner: M. Matušov.

Hráčky zápasu: Kristína Laučíková (Volley project UKF Nitra) – Ema Palkovičová (VK Slávia EU Bratislava)

František Bočkay (tréner Volley project UKF): Tento zápas bol o nás. Kým sme vládali, hrali sme super. Potom sme nevládali a hrali sme aj tak dobre. Trochu zle som odhadol taktiku kolegu zo Slávie EU od tretieho setu, takže to beriem na seba. Som veľmi hrdý na naše hráčky, ako sa postavili k tomuto zápasu. To som im povedal aj v šatni. Tu bolo vidieť rozdiel medzi pred a po miléniových deťoch.”

Pavol Bernáth (asistent trénera Volley project UKF): “V stave, v akom sme boli, sme odviedli dobrú prácu. Jediné, čo nám chýbalo, bolo to, aby sme tento zápas vyhrali.”

Michal Matušov (tréner VK Slávia EU): Po prvom sete sme boli na uterák, to je fakt. Aj zásluhou trénera Igora Prieložného sme zmenili charakter hry, odľahčili sme Daryu z prihrávky a riešili Side-out tak, ako nikdy doteraz. Ema Palkovičová sa s prihrávkou vysporiadala veľmi dobre a naša hra nabrala úplne iný charakter. Klobúk dole pred dievčatami, že dokázali takéto zmeny zrealizovať počas zápasu. Myslím, že sme tým zaskočili súpera. Do zápasu veľmi pozitívne vstúpili aj striedajúce hračky a aj vďaka ním sa tešíme z kolektivneho víťazstva.”

 

Zdroj: SVF
Foto: Miroslav Slávik