V dvoch dohrávaných zápasoch 2. kola Niké Extraligy žien sa zrodili víťazstvá domácich družstiev.

Slávia EU Bratislava si poradila s Pezinkom 3:0 a rovnakým výsledkom sa skončilo aj stretnutie Trnavy s Prešovom.

Niké Extraliga ženy – 2. kolo – nedeľa:

VK Slávia EU Bratislava – ŠVK Pezinok 3:0 (17, 12, 9)
Rozhodovali: Gerboc a Svorenčík.

VK Slávia EU: S. Slivková 1, Hašková 13, K. Slivková 7, Doluda 5, Kánová 9, Földesiová 5, liberka Magdinová (A. Fričová 0, Cibulová 3, Pavlíková 0). Tréner: M. Matušov.
ŠVK: Hanušová 2 Pišteková 1, Krajčiová 1, Úradníčková 2, Rarigová 6, Verešová 4, liberka Marcinková (Krajčírová 2, Bognárová 2, Šipošová 1, Ľ. Písečná 0). Tréner: R. Anda.

Hráčky zápasu: Kamila Slivková (VK Slávia EU Bratislava) –  Lucia Hanušová (ŠVK Pezinok)

Michal Matušov, tréner VK Slávia EU: „V jasnom zápase sme nejasne zvíťazili. Náš prejav musí nabrať nový smer.“

Róbert Anda, tréner ŠVK: „I keď sa tento zápas pre nás začal ako z krásneho sna, súper veľmi rýchlo potvrdil úlohu favorita. V úvode bolo na dievčatách vidno, že chcú podať lepší výkon, ako v prvom kole. Žiaľ, vlastnými chybami na podaní, sme sa ocitli v realite. S tímom ako je Slávia sa nedá dostať ani do vyrovnanej koncovky, pokiaľ pokazíme tak strašne veľa podaní ako sme pokazili v prvom sete. Ďalšie dva sety sme vôbec nezvládli začiatky a nedokázali sme sa z nich ani morálne, ani herne zdvihnúť, a tým sme to súperovi veľmi uľahčili. Ťažko sa mi ako trénerovi hodnotí zápas a náš výkon. Našiel som v ňom aj zopár pozitív, hlavne konečne začíname  prihrávať lepšie súperovo podanie ako sme prihrávali na začiatku sezóny. Je to činnosť, na ktorej najviac pracujeme a dúfam, že sa tréningy prejavia do väčšej istoty na prihrávke. Bohužiaľ, nezvládli sme razantnejšie útočiť z okrajov siete, boli sme veľmi opatrní až bojazliví, keď sme sa k tejto hernej činnosti vôbec dostali. To nás stálo vyrovnanejšie skóre jednotlivých setov. Stále ale pre nás platí, že volejbalovo najprv musíme zvládnuť “A”, aby sme sa mohli posunúť na “B”. To “A” je pre nás momentálne podanie a prihrávka, na ktorých nás čaká ešte veľký kus roboty, pretože v týchto herných činnostiach máme stále veľké nedostatky. Na záver by som chcel vyzdvihnúť Niku Rarigovú, ktorá nás ťahá v útoku a aj napriek jej „katastrofálnemu“ podaniu je už druhý zápas po sebe našou najviac a najlepšie bodujúcou hráčkou. Rád by som poďakoval našim verným fanúšikom, ktorí nám na pôde súpera vytvorili úžasnú, skoro až domácu atmosféru. Začínam si zvykať, na týchto ľudí, sú perfektní a ja aj dievčatá si to veľmi vážime.“

Zdroj: SVF

Highlighty