Po predohrávaných zápasoch Volley project UKF Nitra – Projekt RD SVF (3:2) vo štvrtok a Pezinok – Brusno (3:0) v piatok pokračovalo 6. kolo Niké Extraligy žien tromi stretnutiami. Prešovčanky vyhrali prvý zápas v sezóne, keď triumfovali 3:1 v Žiline, Slávia zdolala v bratislavskom derby VKP 3:1 a Trnavčanky zdolali doma N.Mesto nad Váhom.

 

NIKÉ EXTRALIGA ŽENY – 6. KOLO 

VK SLÁVIA EU BRATISLAVA – VKP BRATISLAVA 3:1 (-19, 22, 20, 19)

Rozhodovali: Schimpl a Moravčík.

VK SLÁVIA EU: S. Slivková 2, A. Fričová 19, K. Slivková 5, Hašková 3, Kánová 20, Földesiová 6, liberka Magdinová (Cibulová 0, Doluda 12, Podhradská 0). Tréner: Matušov.

VKP:  Hrušecká 12, Smiešková 10, Z. Písečná 10, Murillo 11, Boledovičová 6, Kohútová 3, liberka Pelozo (Takáčová 0, Štermenská 0, Fartelová 0) Tréner: P. Bernáth.

Hráčky zápasu: Alexandra Fričová (VK Slávia EU Bratislava) – Maria Pelozo (VKP Bratislava)

 

Michal Matušov, tréner Slávie EU: “Teším sa z víťazstva. Z družstva až na nervozitu v prvom sete bolo cítiť, že malo ťah na bránu. V prvom sete sme nekonzistentným výkonom každej z hráčok a s dvanástimi vlastnými chybami prispeli k našej prehre. Následne prišlo zlepšenie v každej hernej činnosti. Boli sme kompaktnejší v medzihre a v závere druhého setu v sérii opakovaných nahrávok pre Sandru zápas pomaly začali otáčať. Od druhého setu sme boli variabilnejší v útočnej fáze a spravili si 13, 16 a 14 bodov útokom na set. K tomu sme čiastočne, no nie úplne podľa našich predstáv, eliminovali najsilnejšiu zbraň VKP. Útok stredom siete sme udržali pod 39 % úspešnosťou pri 28 % efektivite. Tu vidím ešte rezervy. Teší ma množstvo správne ubránených a donesených lôpt, no nesmieme si dovoliť nechať padnúť loptu na zem bez našej reakcie. Našim hráčkam ešte raz gratulujem k víťazstvu.”

Pavel Bernáth, tréner VKP: „Favorita sme potrápili, žiaľ, pod tlakom sme začali hrať opatrne a potom sme už na niektoré veci nemali odpoveď. Tak to ale u mladého družstva častokrát je. Bolo tam veľmi veľa dobrého a na tom treba stavať. Sme len na začiatku novembra, ťažké veci sa postupne naučíme vyhrávať, som si istý. Máme dobré družstvo, to chce len trpezlivosť.“