V 9. kole Extraligy žien sme v ŠH Dom športu – nová hala privítali VK Prešov. Úlohu favorita Slávia EU potvrdila jasným víťazstvom 3:0 (11, 17, 22). V zápase dal priestor tréner Michal Matušov aj hráčkam z lavičky.

VK SLÁVIA EU BRATISLAVA – VK PREŠOV 3:0 (11, 17, 22)
Rozhodovali: Svorenčík a Juráček.

VK Slávia EU: Sprattová 0, Doludaová 7, Piatukhová 3, Palkovičová 7, Fričová 12, Páneková 8, liberka Magdinová (Földesiová 3, Hašková 9, Košíková 2, Horváthová 2). Tréner: M. Matušov.
VK: Chalupková 4, Gécziová 3, Paulínyová 6, Kotuličová 3, P. Kubová 7, L. Grocká 0 liberky Šromovská a Štefaníková (Pisarčíková 8, Novotná 0, Zubková 0, P. Grocká 0). Tréner: R. Németh.

Hráčky zápasu: Ema Magdinová (VK Slávia EU Bratislava) – Petra Štefaníková (VK Prešov)

Michal Matušov, tréner VK Slávia EU: „Zápas sme zvládli. Mal však svoje slabšie momenty. Nesmieme si dovoliť laxne brániť v diagonále pri útokoch súpera z „dvojky“ a zbytočne robiť chyby na podaní, ale v zásade je to v poriadku. Niektoré hračky, ktoré dostali v zápase viac priestoru ako obyčajne, si svojim výkonom pýtajú ešte viac príležitosti a to ma teší. O tieto herné alternatívy môžeme byt kompaktnejší a ako družstvo lepší. Cítil som aj veľkú podporu z lavičky.“

Roman Németh, tréner VK: „Odohrali sme druhý zápas po sebe, kde sme sa nepresadili v útoku, a k tomu sme pridali množstvo chýb v jednoduchých situáciách.“