VOLLEY PROJECT UKF NITRA – SLÁVIA EU BRATISLAVA 2:3 (21, -18, 18, -21, -12)
Rozhodovali: Malík a Mokrý, bez divákov (s virtuálnym publikom)

Volejbalistky Slávie EU Bratislava si udržali nezdolanosť aj po dvanástom vystúpení v sezóne. V stredajšej predohrávke 14. kola základnej časti zvíťazili 3:2 po obrate z 1:2 nad domácim tímom Volley project UKF Nitra v televíznom zápase na RTVS a pred virtuálnym publikom. Pre UKF to bola len druhá prehra v sezóne (10-2), opäť so Sláviou, ktorá na Klokočine stratila vôbec prvý bod v aktuálnom ročníku.

Prvý set okrem iného priniesol tri šesťbodové šnúry – Nitra otočila zo 4:8 na 10:8, následne Slávia z 9:11 na 15:11 a opäť Nitra z 12:17 na 18:17. V koncovke od stavu 22:21 bodovali už len domáce a ujali sa vedenia. V druhej časti Slávia ušla pri podaní Körmendyovej zo 14:14 na 20:14 a vyrovnala na 1:1. Tretie dejstvo opäť patrilo domácim, ktoré postupne zveľaďovali svoj náskok (10:5, 15:7, 19:9) a zaslúžene opäť viedli, vo štvrtom sete však Slávia opäť šnúrou bodov odskočila (8:7, 15:7) a aj keď Nitrianky skresali manko na dva body (19:21), otočiť set už nedokázali a rozhodnúť musel tajbrejk. V jeho prvej polovici si “slávistky” udržiavali dvojbodový náskok, Nitrianky ešte vyrovnali na 7:7 aj 11:11, ale Slávia si vybojovala tri mečbaly (14:11) a druhý premenila. Najviac bodujúcou hráčkou bola domáca smečiarka Erika Bočkay (23), v drese víťazného tímu Simona Jelínková (15).

František Bočkay, tréner UKF Nitra: “Dnes sme odohrali výborný zápas, podľa kolegu najlepší v doterajšom priebehu sezóny. Kolegove herné činnosti sme zvládli na jednotku, moje základné nie, vedľajšie áno. Ak by sme s Paľom neboli charaktery, dnes to vyzerá inak. Biela alebo modrá?”

Pavel Bernáth, asistent trénera UKF Nitra: “V tejto fáze sezóny bola Slávia o tých pár bodov lepšia. Od posledného vzájomného zápasu sme spravili kus roboty; škoda, že sme lepšie nerozbehli piaty set, potom sa nám to proti takémuto súperovi ťažko doháňalo. Hrali sme na aktuálnom maxime našich možností, stačilo to na prehru 2:3.”

Michal Matušov, tréner Slávie EU: “Pevne verím, že divákom sa zápas páčil. Na môj vkus tam bolo veľmi veľa chýb, moje družstvo sa miestami hľadalo, neboli sme v optimálnom rozpoložení. V podstate sme sa z toho nedostali až do konca zápasu, napriek tomu sme dokázali zdolať tím, ktorý pomýšľa na najvyššie méty, čo ma veľmi teší. Súhra dnes nebola optimálna, no prinieslo to aspoň dlhé výmeny, ktoré sa museli divákom páčiť.”

UKF Nitra: Bodnárová 15, Vanessa 11, Kupčiová 10, E. Bočkay 23, Caroline 10, Ramajová 3, libero Španková (Peťková 3, N. Kubová 0, Bezáková 0). Tréner: F. Bočkay.
Slávia EU: Bruna 2, Šepeľová 11, Körmendyová 7, Palkovičová 8, Jelínková 15, Raquel 14, libero Magdinová (A. Fričová 0, Hašková 0, Doluda 7). Tréner: M. Matušov.

Hráčky zápasu: Erika Bočkay (UKF Nitra) – Ema Magdinová (Slávia EU)

Zdroj: SVF