V dňoch 11.-12.9.2020 zorganizovala Slávia EU Bratislava 33. ročník medzinárodného volejbalového turnaja žien Slávia EU Cup 2020 o pohár rektora Ekonomickej univerzity Bratislava. Vzhľadom k vzniknutej situácii s halou Mladosť, v ktorej sa volejbal už nebude hrať a avizovaná nová hala na Junáckej 6 ešte nie je skolaudovaná, turnaj prebehol v hale Domu športu, kde aj naše prvé družstvo Slávie bude hrať extraligu žien. Kvôli pandémii z hľadiska bezpečnosti sa hral turnaj bez divákov.

Pre problémy s pandémiou corony sa už dávnejšie odhlásili dve maďarské družstvá – UTE Budapešť a Jaszberényi, ktoré sa na našom turnaji pravidelne zúčastňovali. K dvom rakúskymi družstvám Sokol Post Viedeň a Union Bisamberg (obe účastníci 1 rakúskej ligy) sme zaradili do turnaja aj naše B družstvo Slávie. Spolu s prvým družstvom Slávia EU 4 družstvá. Žiaľ na poslednú chvíľu sa ani naše B družstvo Slávie, pre výpadok viacerých hráčok turnaja nemohlo zúčastniť a tak turnaj prebehol s účasťou troch družstiev a to len v sobotu 12.septembra. Pred turnajom však extraligistky odohrali prípravný zápas so Sokol Post Viedeň s výsledkom 3:2.

Víťazom turnaja sa stalo družstvo Slávia EU Bratislava, keď v poslednom zápase proti Sokol Post Viedeň zvíťazilo 3:0 a celý turnaj vyhralo bez straty setu. Na druhom mieste sa prekvapivo umiestnilo bojovné družstvo Bisambergu. V dramatickom zápase v koncovke piateho setu zdolalo Sokol Post Viedeň, ktorý však nehral v základnej zostave. Na treťom mieste skončil Sokol Post Viedeň.

V družstve Slávie prvý raz po povinnej karanténe hrali brazílske hráčky – nahrávačka Caixeta Costa Bruna a Loff Raquel da Silva. Predviedli výkony, ktoré sú prísľubom pre budúcnosť. Družstvo Slávie EU (predtým Slávia UK) z doterajších 33. ročníkov získalo prvenstvo už 12 krát.

Výsledky turnaja:

Slávia EU – Uninon Bisamberg 3:0 (19, 13, 23)

Sokol Post Viedeň – Union Bisamberg 2:3 (22, -23, 22, -15, -17)

Slávia EU – Sokol Poat 3:0 (19, 13, 23)

Na turnaji ako každý ročník sa vyhodnotili aj najlepšie hráčky turnaja na jednotlivých postoch. 

Smečiarka: Šepeľová Zuzana (Slávia EU)  

Nahrávačka: Caixeta Costa Bruna (Slávia EU)

Blokárka: Loff Raquel (Slávia EU) 

Najvšestranejšia hráčka: Hofer Viktoria (Union Bisamberg) 

Libero: Huber Tamira (Sokol Post Viedeň) 

Fotogalérie

Slávia EU - Union Bisamberg

Slávia EU - Sokol Post Viedeň

Sokol Post Viedeň - Union Bisamberg

Ceremoniál