Náš klub VK Slávia UK Bratislava každoročne organizuje v auguste Volejbalový kemp v Štiavnických vrchoch. Po dlhej anabáze na chate UK na Richňave sme sa na zopár rokov presunuli do Štiavnických Baní na chatu Assissi. Tento rok predajom chaty inému majiteľovi sa musel náš kemp presunúť aj v termíne aj priestorovo. Novou základňou sa nám stala chata Lodiar na Počúvadlianskom jazere. O chate môžeme hovoriť len v superlatívoch, od prístupu majiteľov cez kvalitu ubytovania až po domácu stravu. Hlavné tréningy prebiehali v Štiavnických Baniach vo vynovenej telocvični ZŠ s MŠ Maximiliána Hella a dvoch blízkych multifunkčných ihriskách – doprava na tréningy bola zabezpečená autobusom.
V termíne 20.-27.8.2020 sa o 45 dievčat staralo 6 trénerov – hlavný tréner Paľo Nemec, ďalej trénerky Izabela Tekelyová, Jana Harajdičová, Lesia Slezáková, nováčik Róbert Boldy a Dušan Bukovác, ktorý mal na starosti aj zdravotnú stránku.
Nezvyčajným osviežením bola účasť štyroch dievčat z iných klubov – sestry Katarína a Ľudmila Matyushenkové z VK Studienka a z VK Orava Dolný Kubín Veronika Kramárová a Lucia Gašparíková.

Trénermi boli vytvorené 4 tréningové skupiny, ktoré trénovali tak, aby každá mala aspoň raz za deň volejbalový tréning v telocvični. V nedeľu tréneri zorganizovali nenáročnú túru z Počúvadlianskeho jazera nad Richňavu, odtiaľ po značkovanej trase nad Štiavnické Bane. Predpoveď počasia na ten deň nebola priaznivá, no nakoniec len ráno bolo trochu vlhko. Počas dňa sa oblačnosť neskôr zmenila v slnečný krásny deň a tak si naše turistky mohli vychutnávať krásne výhľady na okolité kopčeky.

Eva Podhorná (hlavná organizátorka): 16-ty ročník kempu na to, ako sa spočiatku vyvíjal, tak nakoniec dopadol celkom dobre. Mám referencie od rodičov, že boli spokojní aj čo sa týka aktivít. V rámci mimovolejbalových aktivít sme zorganizovali ukážky prác Hasičského a záchranného zboru z Krajského riaditeľstva HaZZ v Banskej Bystrici. Služobných kynológov a prednášku o rizikách a nebezpečenstiev na internete a sociálnych sieťach nám zabezpečilo Krajského prezídium policajného zboru v Banskej Bystrici.

Paľo Nemec (vedúci kempu a tréner junioriek): Som veľmi rád, že momentálna situácia nám vôbec dovolila organizovať tohtoročný kemp. V mojom prípade je to už siedmy ročník a tak, ako každý rok, som veľmi spokojný. Zo športového hľadiska je takáto akcia určite prínosom pre hráčky, ale aj pre trénerov, ale netreba zabúdať, že ide aj o výchovno-vzdelávací pobyt.  Myslím si, že hráčky mali kvalitný tréningový proces sprevádzaný pestrým programom. Kemp, resp. sústredenie, absolvovalo aj moje juniorské družstvo, ktoré je v novom zložení a takéto akcie sú veľkým prínosom pre utužovanie vzťahov a spoznávanie sa. Mal som možnosť vidieť a spoznať dievčatá, s ktorými budem minimálne jednu sezónu. Aj keď nás čaká obrovské množstvo práce, tak si myslím, že sme vykročili tou správnou nohou ☺. Nesmiem zabudnúť aj na naše „kinderčata“ ☺. Pravdupovediac bol som z niektorých veľmi milo prekvapený a teší ma, že máme takéto šikovné a perspektívne hráčky aj v nižších kategóriach ☺. Na záver by som sa chcel samozrejme poďakovať mojim kolegom za super spoluprácu a už teraz sa teším na 17.ročník ☺ pYs 

Lesia Slezáková (trénerka st. žiačok): Mám úplne nové družstvo a som rada, že na kempe sme sa mohli viacej vzájomne spoznať. Bol to prvý dobrý krok pred sezónou. Počas kondičných aj herných tréningov bolo vidieť pozitívne impulzy zo strany dievčat. Úprimne som si myslela, že tá chémia v družstve nevznikne tak rýchlo, ako vznikla. Veľmi ma teší aj to, že hráčky, ktoré mi ostali z minulej sezóny prijali medzi seba tie nové – mladšie. Aj napriek tomu, že nás čaká ešte veľa práce, si myslím, že to bude vydarená sezóna (ak teda nám to momentálna situácia dovolí).

Róbert Boldy (tréner):  Na úvod chcem vyzdvihnúť, že ako začínajúci tréner som extrémne spokojný s „privítaním“ do klubu. Čo sa týka kempu by som rád vyzdvihol komunikáciu, podporu a spoluprácu ostatných trénerov. Osobitne by som chcel vyzdvihnúť pomoc od trénera Paľa Nemca, môjho dlhoročného a výborného kamaráta. Na začiatku kempu sa mi športové výkony a disciplína dievčat veľmi nepáčila, no každým dňom sa dievčatá zlepšovali, príjemne ma to prekvapilo. Rástla ich nie len športová stránka, ale aj výchovná. Myslím si, že na konci kempu mohli byť spokojní všetci tréneri a taktiež aj hráčky. Z kempu sme si všetci odniesli veľa pozitívnych vecí, ktoré je potrebné rozvíjať a tých záporných by sme sa mali vyvarovať.

Fotogaléria

Prečítajte si tiež

[azexo_posts_list max_items=”1″ template=”half_image_post” exclude=”8309″ el_class=”horizontal-list-2-hl-0-paddings”]