Žijeme v dobe, kedy sa na celom svete z dôvodu rozšírenia pandémie novým koronavírusom COVID-19 spomalil život, zastavili sa športové súťaže.
No a keďže nám, športuchtivým už ten volejbal strašne chýba, tak aspoň na oživenie spomienok a volejbalovej nálady vám prinášame rozhovor s kapitánkou Zuzanou Šepeľovou.
Do nášho klubu prišla z MVK Snina v roku 2015, v čase, keď ich žiacke družstvo pod vedením trénerov Š. Čusa, V. Mika a L. Mihóka už dve sezóny svojou hrou obsadzovalo popredné miesta.
V nasledujúcej sezóne 2015/2016 prišli do ženského družstva nové hráčky Fričová, Šepeľová, Reháková. Družstvo pod trénerským vedením Martina Hančíka a Michala Matušova zvládlo extraligu aj Slovenský pohár bez prehry (16.titul a 9.double).
Ako mladá hráčka, Zuzana, samozrejme veľa príležitosti v ženách nedostávala (opak bolo v juniorskom družstve) a tak najpamätnejšia situácia nastala vo finále Slovenského pohára v Nitre.
Vo finálovom súboji sa Slávia na víťazstvo so skúseným Kežmarkom poriadne nadrela a nechýbalo veľa, aby sa duel dostal do tajbrejku. V štvrtom sete však za stavu 21:23 prišla na servis mladučká 16-ročná Zuzana Šepeľová a Slávia sériou štyroch bodov rozhodla o triumfe. “Už len ona to mohla zvrátiť, musela prísť nejaká zmena,” okomentoval záver duelu tréner Hančík, ktorý mal zlatú ruku pri striedaní. Šepeľová dala hneď eso, Slávia získala aj ďalšie dva body a napokon prvý mečbal premenila ulievkou do “päťky” kapitánka a nahrávačka Barbora Koseková.
Takéto boli začiatky Zuzany Šepeľovej v našom klube, ale chceme si hlavne pospomínať na túto poslednú, nedokončenú sezónu.

Klubové úspechy:
V drese materského MVK Snina
MSR žiačky – 1.miesto (2014), 2.miesto a ocenenie najlepšia blokárka (2015)
MSR kadetky – 3.miesto a ocenenie najlepšia blokárka (2015)
V drese našej Slávie
MSR kadetky – 1.miesto (2017, 2018), 2.miesto a ocenenie najlepšia smečiarka (2016)
MSR juniorky – 1.miesto (2016, 2017, 2018, 2019) a ocenenie MVP (2019)
Extraliga žien – 1.miesto (2016, 2017, 2019), 2.miesto (2018)
Slovenský pohár – víťazstvo v rokoch 2016, 2017, 2019
Reprezentačné úspechy:
ME U19 – 6. miesto (2016 – Nitra)

Po 5-ročnom pôsobení v Slávii si tento rok prvýkrát okúsila novú funkciu, a to úlohu kapitánky družstva. Čo to pre teba znamenalo a ako si to zvládala?
Priznám sa, že zo začiatku to bolo naozaj ťažké, myslím psychicky. Keďže nenávidím prehrávať, tak som dosť kritická a výbušná povaha. Musela som dlhšie zisťovať, na ktorú z dievčat si čo môžem dovoliť a akým spôsobom jej to mám povedať. Postupne sme sa spoločne s dievčatami “spoznali “ viac a myslím, že to začalo fungovať oveľa viac ako na začiatku. Som vďačná za túto skúsenosť a za dôveru od vedenia, dalo mi to určite veľa.

Vráťme sa v čase kúsok späť, keď tu len začala hrozba nového vírusu. Do play off ste vstupovali z 3.miesta, v štvrťfinále ste hladko prešli cez NMNV a postúpili ste do semifinále, kde vás čakali nitranky z Volley project UKF. Aká bola v tom čase nálada v tíme?
Nemyslím, že môžeme povedať: hladko prešli. Túto sezónu nešlo nič úplne hladko
😃😃😃. Nitra si túto sezónu “vyskladala“ naozaj kvalitné družstvo a my sme to samozrejme vedeli. Čo mňa osobne veľmi tešilo v tejto časti súťaže bolo to, že začínajú boje o tie najvyššie priečky. Pred každým zápasom mám zo súpera taký “zdravý rešpekt “, no vždy verím svojmu tímu. Keďže sme túto sezónu mali v tíme aj menej skúsené dievčatá, niekedy som slovné spojenie “ver si “ používala častejšie ako “som hladná “ 😃😃. Každopádne by som povedala, že v tíme bola asi najlepšia nálada z celej sezóny a ja verím, že ani v tomto ročníku by sme nechýbali vo finále.

Aké reakcie boli v tíme na predčasné ukončenie súťaže z dôvodu ochrany ľudí pred pandémiou? Určite ste si takto nepredstavovali koniec sezóny. Koronavírus istotne mení aj plány po sezóne.
Zo začiatku, keď sa vyskytli prvé prípady v Bratislave, tak sme sa naozaj zľakli a nechceli sme ani trénovať. Predsa len cestujeme na tréning v preplnenej MHD a stále prichádzame do kontaktu s ľuďmi. Ale určite sme si nemysleli, že to takto skončí. Je nám to všetkým naozaj ľúto, no zdravie je prvoradé.

zuzanasepelova

Aká bola sezóna po športovej stránke? Z tvojho pohľadu a aj s prihliadnutím na to, že bola predčasne ukončená.
Nebudem tajiť, že po ukončení sezóny som mala v pláne ukončiť svoje pôsobenie v Slávii a posunúť sa. No človek mieni, život mení 😃.
Mala som aj nejaké ponuky. No keďže som tu strávila nejaký ten piatok a sezóna sa ukončila takýmto spôsobom, tak to neviem len tak hodiť za hlavu. A samozrejme bez titulu odísť nechcem tiež 😉

Čo pozitívne si z tejto sezóny odnášaš?
Pre mňa bola táto sezóna zatiaľ najťažšia. Družstvá boli vyrovnanejšie, čo potešilo určite nielen mňa, ale aj oko diváka. Každý zápas bol veľký boj, nič nebolo túto sezónu jednoduché, no myslím, že každému dala veľmi veľa.

Momentálne sa „ukrývaš“ doma na východnom Slovensku. Koľko si už doma? Bolo ľahké sa vzdať „výdobytkov“ športovca vo veľkomeste? Čo si už doma všetko stihla porobiť a ako sa udržuješ v kondícii?
Po piatich rokoch som zatiaľ asi najdlhšie doma a to skoro dva mesiace ! 😃😃
Nebolo to určite ľahké, no som rada, že som doma a trávim čas napríklad v prírode s rodinou  a kamarátmi východňarmi, na čo počas bežnej sezóny nemám čas. Úplne trénovať sme neprestali ani my, slávistky, keďže tréner nám stále posiela videá, podľa ktorých musíme cvičiť.

Ako teraz vyzerá tvoj bežný deň?
Keďže žijem v dome na dedine, tak o “zábavu“ mám postarané. Doslova.
😃
Kosím trávnik, polievam záhradu, nosím drevo a keď už náhodou naozaj nemám čo robiť, tak napríklad olakujem kamenný gril v altánku 😃😃. Ja si tu vždy niečo nájdem, teda vlastne, aby som bola presná, mamka sa o to postará za mňa.😃

Čo spravíš ako prvé, keď prídeš do Bratislavy, prípadne do haly?
Pôjdem na kávu do Ewas restaurant! 😃😃
Do haly sa budem tešiť na to, ako sa po tomto všetkom budeme “snažiť hrať volejbal“. 😃

Rozhovor ukončíme možno naivnou alebo zbytočnou otázkou.
Tešíš sa na novú sezónu?
Už sa neviem dočkať !!!

Zuzka, ďakujeme za rozhovor a prajeme veľa úspechov do ďalšej sezóny!

Nezabudnite sledovať Zuzku aj na jej Facebookovej stránke.