Slávistky sa aj v tejto sezóne prebojovali do Superfinále Slovenského pohára, kde si zahrajú o novú Trofej Štefana Pipu. Ako minuloročný víťaz Extraligy žien mali výhodu voľna v prvom kole. V druhom kole sa stretli v prvom zápase na domácej pôde s UKF Nitra, ktorú ešte v decembri porazili v troch setoch. Odveta bola na programe v januári u hostí v Športovej hale Klokočína v Nitra. Tam Nitranky vyhrali zápas 3:1 a nasledoval zlatý set do 15 bodov. Aj keď UKF Nitra mala našliapnuté na postup, Slávistky sa nevzdali a zlatý set vyhrali 15:9.
Spolu so Sláviou EU Bratislava do finále postúpil aj Strabag Pezinok, ktorý v oboch zápasoch zvíťazil proti Brusnu (3:0 a 3:1).

Okrem dvoch finálových zápasov (žien o 15:00 a mužov o 18:00) je pripravená aj audiovizuálnu šou, podobná ako na Majstrovstvách Európy žien, ktoré sa konali na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave.

Oba finálové zápasy odvysiela naživo RTVS!

zábavu sa postarajú obľúbený spíker Slavo JurkoDJ SlavecAngels Cheerleaders, pripravené budú aj súťaže o hodnotné ceny od Auto Lamač.

Pre družstvá bude dostupný aj challege systém VideoCheck, ktorý môže tréner využiť, ak sa mu rozhodnutie rozhodcu bude zdať nesprávne. Avšak v každom sete sa môže iba 2 krát pomýliť, potom stráca nárok na preverenie danej situácie. Rozhodcom uľahčí prácu aj elektronický zápis, ktorý bude prepojený s tabletmi. Komunikovať medzi sebou budú jednoduchšie pomocou slúchadiel.

Nemáš ešte lístok? Tak rýchlo kupuj kým sú! Lístky kúpiš v sieti Ticketportal.

Slávistky pozývajú na Superfinále

Hlasy pred finále

Zuzana Šepeľová, kapitánka: “Vždy sa teším na takéto dôležité a ťažšie zápasy a myslím, že aj všetky baby z tímu. Federácia to pripravila ako naozaj veľké podujatie a to má veľmi teší . Zápas bude určite atraktívny pre divákov a všetky baby zo seba “vyžmýkame” všetko . Verím, že sa s celým tímom spojíme a ukážeme, že vo finále nie sme náhodou.”

Príď aj ty podporiť tieto dievčatá

Odpočítavanie do Superfinále

Foto: SVF