VK NOVÉ MESTO NAD VÁHOM – SLÁVIA EU BRATISLAVA 1:3 (-13, 22, -11, -10)
Rozhodovali: Jurlov a Pivarček, 180 divákov

Slávistky v úvodnom kole doma zdolali Novomešťanky 3:0, u súperiek potrebovali o jeden set viac (13, -22, 11, 10). V druhej časti hostky viackrát zmazali mierny náskok domáceho družstva, ale koncovka patrila Novému Mestu. Majster mal navrch v počte blokov (11:5) aj es (10:4), o polovicu bodov z podania sa postarala americká nahrávačka Haley Templetonová. V drese Slávie debutovala americká blokárka Kayla Bufordová, pripísala si 8 bodov. Najviac bodov (16) získala kapitánka Slávie Zuzana Šepeľová. 

Nové Mesto: Rešutíková 1, Melicherová 8, Balberčáková 3, Martináková 14, Martáková 15, Háberová 3, libero M. Vojtechová (Vassová 1, Ledecká 0). Tréner: J. Šujan.
Slávia EU: Šepeľová 16, Körmendyová 11, Kvasnová 13, Jelínková 13, Bufordová 8, Templetonová 11, libero Magdinová (A. Fričová 0, Bátovská 0, Pažická 0). Tréner: M. Matušov.

MVP: Haley Templetonová (Slávia EU)

Juraj Šujan, tréner Nového Mesta: “Na oko podobný zápas ako s Pezinkom. Rozdiel bol v tom, že so Sláviou sme tri sety ťahali vyslovene za kratší koniec. Slávia v nich získala vedenie a vo všetkých herných činnostiach dominovala. My sme sa s tým nedokázali vôbec vysporiadať a predčasne sme sa vzdávali bojovať o lepší výsledok. Vyzdvihnem tri pozitíva. Druhý set sme od vedenia 13:9 nestratili a pod kontrolou dotiahli do víťazného konca. Vassová opäť zvládla v jej veku nie ľahkú úlohu a nespanikárila. Opäť bola na našej strane osobnosť Martáková, ktorá túžila po lepšom výsledku od začiatku do konca. Fanúšikovia boli dnes pozitívne naladení a svojim vystúpením sme ich náklonnosť nedokázali využiť. Slávii gratulujem, bola jednoznačne lepšia.”

Michal Matušov, tréner Slávie EU: “Som rád, že vezieme tri body z Považia, kde si domáci fanuškovia vždy nájdu cestu do haly a vytvárajú domácemu družstvu skvelú kulisu. Hrali sme pozorne s minimom chýb a v troch setoch sme výborne podávali, čo považujem za dnešný kľúč. Navyše, naša hra sa krok po kroku zlepšuje.”

 

Zdroj: SVF