SLÁVIA EU BRATISLAVA – VOLLEY PROJECT UKF NITRA 3:2 (-16, -25, 24, 19, 10)
Rozhodovali: Schimpl a Viktoríni-Lisá, 150 divákov.

V odvetnom zápase privítali Slávistky na domácej pôde hráčky z UKF Nitra. V prvom dueli vyhrali Nitranky pod Zoborom 3:1.
Do zápasu nastúpili hosťujúce hráčky s novom posilou Erikou Salanciovou, ktorá bola aj v širšej nominácii do ženskej reprezentácie. Hostia mali v prvých dvoch setoch na vrh, ktoré vyhrali 25:16 a 27:25. Po druhom sete sa karta obrátila a domáce chytili druhý dych. Nitra začala viac chybovať, Slávia naopak, chyby eliminovala. Domáce ovládli tretí a štvrtý set v pomere 26:24 a 25:19. O víťazovi sa rozhodlo až v tiebreaku, ktorý lepšie zvládli Slávistky a zdolali Nitru 15:10 na body.

Slávia EU: Templetonová 4, Šepeľová 24, Körmendyová 10, Kvasnová 7, Jelínková 12, Bufordová 3, libero Magdinová (Palkovičová 10, A. Fričová 1, Ella Erteltová 1). Tréner: M. Matušov.
UKF Nitra: Richweissová 22, Šandrková 13, Poláčková 6, Salanciová 25, Peťková 6, Ramajová 6, liberá Španková a Žúdelová (Budáčová 1, Hradecká 0, Bodnárová 0, Kupčiová 0). Tréner: F. Bočkay.

MVP: Zuzana Šepeľová (Slávia EU)

Michal Matušov, tréner Slávie EU: “Dievčatám gratulujem, že dokázali otočiť veľmi nepriaznivý stav z 0:2. S výsledkom môžeme byť spokojní, lebo sa to nerodilo ľahko. Na druhej strane, bolo tam veľmi veľa nepresností. Najviac ma mrzí, že sa pripravujeme na určité taktické aspekty v hre a v prehratých setoch z toho nie sme schopní naplniť v podstate nič. To považujem za plytvanie a zbytočnú robotu. Musíme si to uvedomiť, potom sa nebudeme dostávať do takýchto stavov. S týmto nie som spokojný, s víťazstvom áno. Musíme si trochu vstúpiť do svedomia a od začiatku plniť veci, ktoré máme plniť.”

Zuzana Šepeľová, smečiarka a kapitánka Slávie EU (MVP): “Spočiatku sme nevedeli, čo od súperiek očakávať, keďže prišla aj Erika; dozvedeli sme sa to deň pred zápasom. Bol tam však kolektívny výkon, každá jedna hráčka zabrala. Chceli sme Nitre vrátiť prehru z ich palubovky a sme rady, že to vyšlo.”

František Bočkay, tréner UKF Nitra: “V prvých dvoch setoch sme mali viac šťastia my, v ďalšom priebehu Slávia. Prišli sme dobre pripravení, úvodné dva sety sme odohrali solídne – tlačili sme servisom a vychádzali nám aj obranné veci. Neskôr sa karta obrátila, Slávia začala tlačiť servis a my sme mali trošku problémy. Bolo to však aj o našej nedôraznosti, mohli sme skôr ukončiť niektoré protiútoky, neštandardné situácie – lopty od nôh, hláv a všeličoho. To, čo spočiatku vychádzalo nám, v ďalšom priebehu vyšlo Slávii.”

Pavel Bernáth, asistent trénera UKF Nitra: “Býva zvykom po takomto zápase hlas nedať, ale tak skúsim to zmeniť. Je veľká škoda, že sme zápas nedotiahli do víťazného konca. Na druhej strane, myslím si, že hodnotu tohto zápasu oceníme, keď prebolí prehra.”

Erika Salanciová, smečiarka UKF Nitra: “Som rada, že som mohla babám aspoň trochu pomôcť, aj keď s nešťastným koncom pre UKF. Slávia zahrala dobre, v druhej polovici zápasu nás výborne bránila. My sme od štvrtého setu horšie prihrávali, čím sme si to sťažili. Slávii gratulujem k víťazstvu.”

Najlepšia akcia zápasu

Zdroj:  SVF
Foto: Viera Erteltová