SLÁVIA EU BRATISLAVA – STRABAG VC BILÍKOVA PEZINOK 3:1 (21, -19, 19, 19)
Rozhodovali: Viktoríni-Lisá a Dovičovič ml., 250 divákov.

V piatok naše družstvo žien nastúpilo v bratislavskej hale Mladosť proti Strabag VC Bilíkova Pezinok a po štvorsetovej bitke si pripísalo do tabuľky v poradí tretie víťazstvo za tri body. Slávistky sa tak posunuli na druhú pozíciu v tabuľke a pred nimi je len Nové Mesto nad Váhom.

Najviac bodov do štatistík si zaznamenali Simona Jelínková (14) a Zuzana Šepeľová (13). Tréner Michal Matušov dal príležitosť iba pätnásťročnej Alexandre Fričovej, ktorá po prvý raz v tejto sezóne “ochutnala” extraligovú palubovku a svojím servisom získala 2 esá. Pre Simonu Jelínkovú a Luciu Herdovú bol tento zápas o niečo výnimočnejší, pretože pred sezónou si navzájom vymenili svoje pôsobenia v kluboch.

Slávia: Templetonová 4, Šepeľová 13, Bátovská 6, Kvasnová 3, Jelínková 14, Körmendyová 11, libero Magdinová (Doluda 6, Palkovičová 8, A. Fričová 2, Erteltová 0). Tréner: M. Matušov.
Pezinok: Sedláčková 0, Trachová 9, Ráchelová 9, Písečná 14, Herdová 13, Tereza Hrušecká 12, liberá Jančová a Kováčová (Marušinová 1, Trebichavská 1, Maštalírová 1). Trénerka: E. Koseková.

MVP: Simona Jelínková (Slávia EU)

Michal Matušov, tréner Slávie: “Dnes dievčatá nasadením a bojovnosťou strhli víťazstvo na svoju stranu. Gratulujem im k víťazstvu. Vedeli sme, že ak chceme byť úspešní, musíme tlačiť na podaní a v systéme blok obrana eliminovať najsilnejšiu stránku súpera v útoku, čo sa nám aj darilo. Z víťazstva sa tešíme. V našej hre je  množstvo rezerv, na ktorých musíme tvrdo pracovať.”

Eva Koseková, trénerka Pezinka: “Gratulujem hráčkam Slávie EU k víťazstvu. Na výhru taký výkon ako sme dnes podali nestačí. Mali sme aj dobré momenty, ale tých horších bolo viac. V štvrtom sete sme zložili zbrane a nechali hráčkam Slávie vylepšiť si štatistiku vo všetkých HČJ, to má najviac mrzí.”