Začnem slovom neuveriteľné ! To čo sa nám všetkým v klube zásluhou trénerov všetkých družstiev s ich hráčkami, nemá iný výraz. Vo všetkých družstvách klubu sme dosiahli v sezóne absolútne maximum. Konkrétne zo 6-tich oficiálnych súťaží SVF sme získali 5 víťazstiev len v kadetkách nie. Tu je prehľad športových výsledov:

A-čko ženy s trénermi Matušov-Prieložný získali po ročnej prestávke znovu majstra SRvíťazstvo v SP čo znamenalo 11-te double. V mládežníckych kategóriách si naše družstvá  vybojovali všetky účasť na Majstrovstvách Slovenska.  Ich umiestnenia sú fantastické. Juniorky s trénermi Nemec-Matušov v Leviciach obhájili titul z minulej sezóny a už šiesty krát za sebou získali majstra SR (12.titul), staršie žiačky v Žiline s trénermi Nemec-Martinatová získali štvrtý titul majstra SR, kadetky s trénerom Nemcom získali striebro v Spišskej Novej Vsi a  mladšie žiačky s trénerkou Martinatovou  v Prešove získali titul majstra a obhájili ho tak z minulého roku. Navyše sa družstvo starších žiačok nedávno na kvalifikácii SP v Studienke prebojovalo do finále SP žiačok v Mošovciach. Nesmieme zabudnúť ani na naše B-čko, ktoré s trénerom Martinom Hančíkom dominovalo v západnej skupine 1. ligy žien a vybojovali si postup do baráže o extraligu.

Ja sa najskôr pristavím pri A-čku žien. Získali 18. slovenský, ktorý spolu s 9. československými je už 27. majstrovský titul (!) počas doterajšej histórie klubu.

To nás oprávňuje pomenovať sa „najlepší volejbalový klub Slovenska 2018/19“.  Pritom nesmieme zabudnúť na problémy, ktoré sme mali na začiatku sezóny s prípravou a kádrom A-družstva. Po odchode až siedmich hráčok sme mali veľké starosti. Vďaka veľkému nasadeniu trénera Matušova spolu s prichádzajúcim Dr.Prieložným, trénerom junioriek Martinom Hančíkom a mnou, sme káder A družstva dali dokopy. Do kádra žien prešli  viaceré juniorky a s spolu s hráčkami zo zostávajúcimi z minulej sezóny vytvoril základ družstva s vekovým priemerom 19,9 roka. Kľúčové sa zdalo vyriešenie prvej nahrávačky a tiež blokárky. Ako sa neskôr ukázalo, sa nám to podarilo nad očakávanie. Do družstva prvý raz v histórii prišli američanky. Nahrávačka Taylor Nelson sa stala kapitánkou družstva a spolu s neskoršie prichádzajúcou blokárkou Kelsey O´Neill, vytvorili tandem, ktorý najmä s Fričovou, Šepeľovou, Körmendyovou, Kvasnovou, neskôr Rehákovou, Magdinovou a ďalšími mladými hráčkami družstva vytvorili výborný a odolný  kolektív, ktorý bojoval za vytýčené ciele – finále extraligy, Slovenského pohára, postup v Challenge Cupe a final four Mevza Cupu. Za to, že ciele nielen splnili, ale aj prekročili, patrí obrovská vďaka trénerom, hráčkam a celému RT. Celú uplynulú sezónu v extralige bojovali o 1.miesto v tabuľke, ktoré  nakoniec  potvrdili s najväčším favoritom a rivalom Strabagom   v náročnej finálovej sérii víťazstvom doma v 5.zápase.

V mládežníckej kategórii klubu naše družstvá na vrcholných akciách bojovali tak ako po minulé roky o tie najvyššie priečky väčšinou so ŠŠK Bilikova. V juniorkách, starších žiačkach sa nám to podarilo, v kadetkách sme skončili za nimi. K  úspechom klubu v uplynulej sezóne patrilo aj individuálne ocenenia jednotlivých hráčok. Taylor Nelson sa stala najlepšou hráčkou extraligy, do Dream team sezóny 2018/19 sa dostala blokárka Kelsey O´Neill a na smečiarskom poste Zuzka Šepeľová. Na Majstrovstvá SR junioriek boli vyhodnotená Šepeľová najlepšou hráčka turnaja, na smečiarskom poste Fričová Karolína, na nahrávke Škrlecová, na poste univerzálky zase Kvasnová. Na žiackych majstrovstvá bola ocenená najlepšou hráčkou družstva mladšia sestra Karolíny Fričovej  Alexandra.    A na nedávnom Gala večere SVF v Nitre bol náš tréner Michal Matušov  v ankete roku 2018 vyhodnotený najlepším trénerom roka. Gratulujem všetkým oceneným. Patrí im naša vďaka a úcta.

Musím ešte povedať, že vďaka partnerstvu s Ekonomickou univerzitou a osobitnou  podporou profesora Siváka, sme zabezpečili optimálne sociálne a finančné podmienky. U družstva žien k tomu prispeli najmä naši hlavní sponzori Hydrotour a.s., Storemedia s.r.o,  a partner klubu Tipos a.s. Pomáhali sme si získanými dotáciami z predložených projektov od BSK a Ministerstva financií SR. O finančné zabezpečenie našej mládeže v klube si zaslúži naše veľké poďakovanie dlhoročný sponzor, DRÁČIK DUVI a.s., ktorého prezentovali v názve všetky naše družstvá. A nesmiem ani obísť rodičov našich hráčok a skalných fanúšikov. Nielen že sa stabilne  zúčastňovali zápasov, ale povzbudzovaním vytvárali atmosféru, ktorá môžem tvrdiť bola najlepšia v Bratislave. Vďaka patrí aj im za pomoc, ktorú nám preukazovali cestovaním vlastnými autami na zápasy po celom Slovensku. Všetko toto prispelo k úžasnému športovému úspechu nášho klubu. Žiaľ médiami a SVF nedocenenú.

Vedenie klubu pripravuje celoklubové zhodnotenie sezóny s vyjadrením poďakovania všetkým trénerom, hráčkam a rodičom na spoločnom stretnutí, ktoré chystáme v polovičke júna.

Pre nastávajúcu sezónu, ako je to u nás vždy, čaká nás znovu veľa práce. Tvorba kádrov družstiev, nová stratégia klubu, nastavenie tréningov družstiev a samozrejme ťažká práca pri materiálnom a finančnom zabezpečení celého klubu. Z klubu budú ako každý rok niektoré hráčky odchádzať, no na druhej strane ponúkame viacerým mladým, talentovaným príchod do jednotlivých družstiev s jediným želaním, nadviazať na úspešné výsledky a  výkonnosť.

Na záver  sezóny 2018/19 chcem za vedenie klubu všetkých úprimne pogratulovať k dosiahnutým výsledkom a poďakovať za prácu, ktorú odviedli pri družstvách pre úspech celého klubu. Osobitne chcem poďakovať mojej najbližšej spolupracovníčke, kolegyni Eve Podhornej, za penzum práce, ktoré odvádza pre klub, tak pri organizovaní mládežníckej zložky, ako aj v účtovnej oblasti klubu.

Želám všetkým trénerom, hráčkam, členom RT zaslúžený oddych po sezóne a do nasledujúcej sezóny pevné zdravie, chuť, motiváciu k tréningom a práci s hráčkami s cieľom obhájiť úroveň najlepšieho volejbalového klubu na Slovensku v sezóne 2019/20..

Dr.Vladimír Hančík

prezident klubu