V prvom rade sa chceme v mene Slávie Ekonomická univerzita poďakovať všetkým fanúšikom za Vašu podporu v sezóne 2018/2019, pretože bez Vás by to nešlo. Poďakovanie samozrejme patrí aj našim partnerom, ktorí nám pomáhali finančne zvládnuť sezónu.

V súťažnom ročníku 2018/2019 sa Slávia Ekonomická univerzita Bratislava predstavila v štyroch súťažiach. Od konca septembra vstúpila do Extraligy žien, neskôr do stredoeurópskej súťaže MEVZA a Európskeho pohára Challenge Cup a v januári 2019 do Slovenského pohára.

Víťaz Slovenského pohára

Cesta v Slovenskom pohári nebola taká jednoduchá ako sa na oko mohlo zdať. V prvom kole, ktoré sa hralo na jeden víťazný zápas sme vycestovali na východ Slovenska do Prešova. S Prešovčankami sme si poradili v troch setoch (11:25, 21:25, 6:25) a tým postúpili do druhého kola, kde sme sa stretli s KV MŠK Oktan Kežmarok. Pod Tatrami nás Kežmarok potrápil a po prvom vyhratom sete vyrovnal na 1:1. Zvyšok zápasu sme už mali vo svojich rukách a vyhrali 1:3 (22:25, 25:23, 14:25, 21:25). Odveta druhého kola bola na programe o dva týždne v domácej hale Mladosť. Hostia avšak prišli v okresanej zostave siedmich hráčok. Na zápas nenastúpili Becková Anna, Kubová Paula, Nováková Veronika, Jakabová Veronika, Jagodzińska Michalina, Zaťková Kamila a ani Smák Monika. Kežmarčanky v polojuniorskom družstve na nás nestačili a v rýchlych troch setoch prehrali 3:0 (25:6. 25:18, 25:18).

S tromi víťazstvami sme si vybojovali postup do finále Slovenského pohára v Humennom. V humenskej hale si to dievčatá rozdali s bratislavským rivalom Strabag Bratislava.

Finálový zápas ako má byť. Plná mestská športová hala fanúšikov a priaznivcov volejbalu okúsila boj o titul v Slovenskom pohári žien a mužov. Pred 800 divákmi začalo veľké finále žien medzi VK Slávia Ekonomická univerzita Bratislava a STRABAG Volleyball Club Bratislava. V prvých dvoch setoch to bolo všetko v našich rukách a nad Strabagom sme vyhrávali 2:0 na sety. Tretí set si uchmatol Strabag a zvíťazil 25:14. Naša prvá snaha o ukončenie zápasu prišla vo štvrtom sete, kedy sme mali v koncovke tri mečbaly. Ani jeden z nich sme nedokázali premeniť v náš prospech a Strabag vyrovnal 2:2 na sety. Nasledoval rozhodujúci skrátený piaty set. Za stavu 12:12 prišlo vydarené striedanie Michala Matušova a namiesto Kataríny Körmendyovej prišla na servis Marcela Marečková. Karolína Fričová zablokovala zo zóny 2 Denysovovú a dostala Sláviu EU do vedenia 13:12. Marečková skvelým podaním na Hudecovú si pripísala na svoje konto eso a Sláviu EU delil len jeden bod od zisku titulu v Slovenskom pohári. Posledný bod v zápase si pripísala Karolína Fričová, ktorá opäť zablokovala Denysovovú a tým ukončila zápas. Slávistky vyhrali nad Strabagom 3:2 a získavajú už štrnásty titul v Slovenskom pohári.

Hlas trénera Slávie EU Michala Matušova: „Mali sme dosť času a dobre sme sa na finále pripravili. V zápase boli situácie, ktoré sme očakávali, niektoré možno po tej zápasovej pauze neboli pre nás až také pozitívne. Dievčatá však túžili po víťazstve, bojovali a hrali tak, ako sme si predstavovali. Mečbaly v koncovke štvrtého setu sme, žiaľ, ešte nedokázali premeniť, rozhodli tam zrejme skúsenosti, no nastavenie bolo v poriadku a vedel som, že ak takto vstúpime do tajbrejku, bude to dobré. Tajbrejk je vabank.“

Hlas smečiarky Slávie EU Zuzany Šepeľovej: „Dnes sme mali dobrú prihrávku, aj keď v treťom sete sme trochu poľavili. Viedli sme 2:0 a možno sme si mysleli, že sa to vyhrá samo, napokon z toho bol tajbrejk. V piatom sete sme sa zomkli, Marcela Marečková v závere dala dôležité eso, čo nie je v takej situácii vôbec jednoduché. Máme dobrú lavičku, dobrý kolektív. Chceli sme vyhrať a sme rady, že sme v prvom vrchole sezóny uspeli. Pokúsime sa o úspech aj v druhom, teda v extralige. V tajbrejku možno bola šťastena na našej strane, no určite sme spravili menej chýb ako súperky.“
Report

MVP zápasu: Kelsey O’Neillová (Slávia EU) – Nikola Stümpelová (Strabag)
MVP podujatia: Zuzana Šepeľová (Slávia EU)

Realizačný tím:

Hlavný tréner: Michal Matušov
Asistent trénera: Igor Prieložný
Asistent trénera: Pavol Nemec
Fyzioterapeut: Dušan Bukovác, Peter Kolár
Štatistik: Martin Szabó

Tie najlepšie akcie

Majster Extraligy žien

Vo finálovej sérii sme sa po roku opäť stretli s naším odvekým mestským rivalom VC Strabag Bratislava. V histórii klubu to bolo už dvadsiate siedme finále v rade. Druhý vrchol sezóny a teda prvý finálový zápas bol na programe v stredu 10.4.2019 v domácej hale Mladosť. V aktuálnej sezóne sme mali bilanciu vzájomných zápasov 4:2. Výborným vstupom do série sme sa ujali vedenia 1:0 na zápasy a Strabag porazili 3:1 na sety. Odveta nás čakala v Dome športu, kde sme to už veľmi dobre poznali. Zápas ako na hojdačke. Prvý set v dráme vyhral Strabag, následne sme vyrovnali 1:1 na sety. Všetko to smerovalo do tajbrejku, ktorý lepšie dopadol pre nášho rivala. Sériu vyrovnal na 1:1 a išlo sa v podstate od nuly. V domácej hale Mladosť sme to nezvládli a uchmatli si iba jeden set. Strabag získal mečbal a od víťazstva v Extralige žien ho delil jeden zápas. My sme nemali čo stratiť a výborne vstúpili do zápasu. V troch setoch sme odvrátili mečbal Strabagu a vyžiadali si piaty rozhodujúci zápas. V ňom sme mali jasne na vrh. Po dvoch vyhratých setoch 25:11 a 25:20 prišla dramatická koncovka, ktorá dopadla lepšie pre Strabag a tak znížil 2:1 na sety. Nám neostávalo nič iné ako bojovať a vyhrať štvrtý set. Víťazstvom v štvrtom sete sme urobili bodku za finálovou sériou a získali 18. titul a 11. double.

Michal Matušov, tréner Slávie EU: “Vo štvrtom zápase sme sa naštartovali a viezli sa na emocionálnej vlne. Boli tam emócie, ale tiež veľká koncentrácia. Nevyšla nám koncovka tretieho setu, ale dievčatá sa vzchopili a ukázali, že vedia hrať aj proti skúsenejším hráčkam.”

Zuzana Šepeľová, smečiarka Slávie EU: “Emócie sú neskutočné. Asi žiadna z nás si ešte neuvedomuje, že sme na Slovensku dosiahli najviac, čo sa dá – vyhrali sme double a vrátili sme titul domov, čo je skvelé. Finálový obrat z 1:2 sa nám podaril vďaka kolektívu. Začali sme hrať viac spolu, bol tam tímový duch a veľká túžba po titule.”

Karolína Fričová, smečiarka Slávie EU: “Pred štvrtým setom sme si povedali, že vedieme a súperky musia vyhrať set. Spoluhráčke sa snívalo, že vyhráme 3:1, a to sa aj stalo (úsmev). Po sezóne vypneme od volejbalu, aby sme nabrali sily a chuť opäť hrať.”

Realizačný tím:

Hlavný tréner: Michal Matušov
Asistent trénera: Igor Prieložný
Asistent trénera: Pavol Nemec
Fyzioterapeut: Dušan Bukovác, Peter Kolár
Štatistik: Martin Szabó

Foto: Pavol Uhrin, Peter Noskovič