Hráčky Slávie EU Bratislava vstúpili víťazne do finálovej série play-off parfems.sk extraligyžien 2018/2019. Svojho mestského rivala a obhajcu titulu Strabag Bratislava zdolali v prvom súboji v domácej hale Mladosť 3:1 (-22, 22, 21, 23) a v sérii na tri výhry vedú 1:0. Druhý súboj v Dome športu odohrajú v sobotu 13. apríla rovnako od 18.00 h.

Bodovou líderkou stretnutia bola smečiarka Strabagu Romana Hudecová (18 b.), na strane domácich sa najviac darilo Lucii Herdovej (13 b.). Do duelu zasiahla aj smečiarka Slávie Zuzana Šepeľová, ktorej štart vo finále bol otázny pre nedávne zranenie členka. Cenu MVP získala domáca blokárka Kelsey O’Neillová (12 b.).

Prvé finále ženskej extraligy si nenechal ujsť ani asistent reprezentačného trénera žien Stefano Micoli, na oboch stranách sú adeptky na reprezentačný dres aj do prípravy pred tohtoročnými majstrovstvami Európy v Bratislave.

SLÁVIA EU BRATISLAVA – STRABAG VC FTVŠ UK BRATISLAVA 3:1 (-22, 22, 21, 23) – stav série 1:0
Zápas trval 110 minút, rozhodovali: Juráček a Moravčík, 500 divákov

Slávia EU: Nelsonová 6, Herdová 13, Körmendyová 12, Reháková 0, K. Fričová 7, O’Neillová 12, libero Magdinová (Šepeľová 2, Slezáková 0, Kvasnová 9, Marečková 0). Tréner: M. Matušov.
Strabag: Denysovová 9, Hrončeková 8, Kmezičová 11, Hudecová 18, Stümpelová 12, Ovečková 3, libero Španková (Trebichavská 4, Hronská Kručovská 1). Tréner: T. Varga.

MVP: Kelsey O’Neillová (Slávia EU)

Michal Matušov, tréner Slávie: “Vstup do zápasu bol poznačený nervozitou, spravili sme veľké množstvo chýb aj na podaní a v útoku sme nepredviedli svoj štandard. Nervozita tam bola aj neskôr, ale po prvom sete akoby to trochu opadlo. Dievčatá viem pochopiť, ale musíme ísť naplno, v útoku byť agresívnejší. Keď sme sa rozbehli, hrali sme dobre a dokázali sme čeliť Strabagu, ktorý potom už nekládol nejaký veľký odpor. Bolo to síce v koncovkách, ale bolo to hlavne o nás. Určite vieme hrať lepšie, ale v play-off berieme akékoľvek víťazstvo a pokúsime sa priniesť ďalšie z Domu športu.”

Tomáš Varga, tréner Strabagu: “Do zápasu sme vstúpili dobre, robili sme to, čo sme chceli. Koncovku druhého setu sme prehrali, možno trochu nedorozumeniami v útoku. Celkovo sme dnes dobre bránili, mali sme 17 blokov, nevedeli sme to však potvrdiť v protiútokoch. V útoku sme dnes zlyhali, preto sme prehrali. Chceli sme hru tvoriť; ak chcete byť odvážni a agresívni, je tam vždy riziko, že niečo nevyjde. V ďalšom zápase musíme zlepšiť efektivitu útoku a zrejme prestať hrať blok-out do zadných zón, lebo nie vždy je vidieť to, čo by malo byť vidieť.”

Lenka Kvasnová, univerzálka Slávie: “Na začiatku sme boli veľmi nervózne, neskôr sme sa zomkli a išli sme do nich. Na prvom mieste je kolektívnosť. Mali sme dobré bloky, útok, podaní sme síce dosť pokazili, ale dôležitý bol útok. Vo štvrtom sete sme mali výraznejší náskok, ale zrejme sme trochu poľavili. Zvládli sme to však a tešíme sa na sobotňajší zápas, ktorý bude veľmi dôležitý. Aby sme uspeli, treba hrať naplno.”

Zdroj: SVF