Devätnásťročná smečiarka vo februári výraznou mierou prispela k tomu, že “slávistky” ani raz neprehrali, vrátili sa na čelo extraligy a získali prvú trofej sezóny – Slovenský pohár. V parfems.sk extralige sa zverenky Michala Matušova v rámci nadstavbovej skupiny o 1. – 4. miesto predstavili trikrát u súperiek, postupne zvíťazili v Pezinku (3:2), Novom Meste nad Váhom (3:0) a na palubovke mestského rivala Strabagu VC Bratislava (3:1). Šepeľová v týchto troch stretnutiach získala 50 bodov, proti Pezinku aj Strabagu bola s 19 bodmi najproduktívnejšou hráčkou Slávie. Ak “slávistky” v sobotu v hale Mladosť (18.00 h) v záverečnom kole nadstavby zdolajú Pezinok, do play-off pôjdu z 1. miesta.

“Som naozaj veľmi vďačná za toto ocenenie. Vďačím za to celému kolektívu, pretože bez nich by to určite nešlo,” podotkla sninská rodáčka. “Tento mesiac bol pre nás naozaj výborný. Vyhrali sme Slovenský pohár, čím sme splnili prvý cieľ sezóny. Potvrdili sme výhru nad Strabagom aj v lige, čím sme ukázali, že triumf v Humennom nebol len o šťastí,” povedala 182 cm vysoká volejbalistka na margo ocenenia s úsmevom doplnila: “Budem sa snažiť, aby to nebolo to posledné, čo som v tejto sezóne dosiahla.”

Bývalá úspešná mládežnícka reprezentantka SR patrí v rámci extraligových štatistík k líderkám – figuruje v Top 4 v počte získaných bodov (268), úspešných útokov (219) aj es (32) a v najlepšej štvorke je aj podľa bodového priemeru na set (4,06). S úspešnosťou útokov 44 % je najlepšou spomedzi hlavných útočiacich hráčok súťaže.

Finalistkami ankety za február boli Šepeľovej americká spoluhráčka Kelsey O’Neillová, dvojica z Pezinka Barbora KosekováSimona Jelínková, Ukrajinka v službách StrabaguKaryna Denysovová a Veronika Jakábová z Kežmarku.

Zdroj: SVF