SLÁVIA EU BRATISLAVA – VK NOVÉ MESTO NAD VÁHOM 3:0 (14, 20, 18) – výsledok série 3:0
Zápas trval 70 minút, rozhodovali: Schimpl a Svorenčík, 400 divákov

MVP: Karolína Fričová (Slávia EU)

Tretí a posledný semifinálový zápas s Novým Mestom nad Váhom sme zvládli v troch setoch a tým si vybojovali finále Extraligy žien v súťažnom ročníku 2018/2019. Pred štyristo divákmi naše dievčatá odohrali famózny zápas. Kvalitným podaním (7 és) sme nedali súperovi šancu sa presadiť v útoku (30%). Prvý set sme mali vo svojich rukách a Novému Mestu nad Váhom sme nedovolili získať ani 15 bodov. Vďaka výbornej obrane na sieti sme si pripísali 4 bloky. Druhý set ovládali Novomešťanky do stavu 12:15, ale ani to im nestačilo k vyrovnaniu 1:1 na sety. Tréner Michal Matušov dal príležitosť aj mladej smečiarke Alexandre Fričovej. Tá svojím ťažkým servisom pomohla k zisku 25. bodu a aj k víťazstvu druhého dejstva. Tretí set bol vyrovnaný do stavu 16:16. Od tohoto stavu dokázali hráčky Nového Mesta získať už len dva body a celú koncovku tretieho setu sme ovládli my. Zápas vyhrávame 3:0 a po troch zápasoch v semifinále postupujeme do finále Extraligy žien.

Ďakujeme našim fanúšikom za skvelú atmosféru a veríme, že nás prídete povzbudiť aj vo finále proti VC Strabag Bratislava.

Slávia EU: Nelsonová 6, Herdová 14, Körmendyová 10, Reháková 8, K. Fričová 9, O’Neillová 10, libero Magdinová (Marečková 0, Slezáková 0, A. Fričová 0). Tréner: M. Matušov.
Nové Mesto: Rešutíková 0, Richweissová 7, Ráchelová 6, Melicherová 7, Martáková 5, Balberčáková 2, libero M. Vojtechová (Hradecká 3, Blizmanová 2, Magyarová 0). Trénerka: L. Šujanová.

Michal Matušov, tréner Slávie EU: “Dnes sme podla našich predstáv ukončili semifinálovú sériu o postup do finále extraligy. Cítil som, že dnes sme odohrali azda najuvoľnenejší výkon v celej sérii a dievčatám aj touto formou gratulujem k 26. nepretržitému postupu v rade do finále od vzniku samostatnej SR. Nové Mesto hralo azda až na posledný zápas veľmi dobre, no dnes sme výborne podávali a boli opäť veľmi koncentrovaní na prihrávke. Tešíme sa na finále, ktorému podriadime všetko. Ďakujeme aj našim fanúšikom, ktorých podporu bolo obzvlášť dnes výrazne cítiť.”

Foto: Peter Noskovič