VK NOVÉ MESTO NAD VÁHOM – SLÁVIA EU BRATISLAVA 1:3 (24, -13, -20, -20) – stav série 0:2
Zápas trval 102 minút, rozhodovali: B. Kováč a Čuntala, 100 divákov

V novomestskej športovej hale sa prvýkrát odohral semifinálový zápas extraligy žien. Novomešťanky privítali v druhom dueli tejto série Sláviu EU Bratislava, ktorá viedla 1:0 na zápasy. Prvý set sa niesol vo vyrovnanom duchu a rozhodovalo sa v koncovke. Domáce hráčky hnané zaplnenou halou zvládli záver setu lepšie a tešili sa z vedenia 1:0. Druhé dejstvo bolo vyrovnané iba do stavu 8:8. Od toho momentu prebrali iniciatívu slávistky, ktoré vyrovnali stav setov na 1:1. Víťazstvo v tomto sete nakoplo slávistky, ktoré boli úspešné aj v treťom a štvrtom dejstve a napokon zvíťazili 3:1. Slávia vedie po tomto triumfe 2:0 na zápasy a v sobotu 30. 3. sa bude rozhodovať na ich palubovke buď o postupe alebo zdramatizovaní tejto série hranej na 3 víťazstvá.

Nové Mesto: Hradecká 2, Martáková 14, Ráchelová 11, Melicherová 16, Richweissová 9, Balberčáková 4, libero M. Vojtechová (Magyarová 0, Rešutíková 2, Blizmanová 0). Trénerka: L. Šujanová.
Slávia EU: O’Neillová 10, Nelsonová 5, Herdová 21, Körmendyová 9, Reháková 14, K. Fričová 12, libero Magdinová (Marečková 0, Kvasnová 0). Tréner: M. Matušov.

Michal Matušov, tréner Slávie EU: “Vedeli sme, že nás nebude čakať v Novom Meste jednoduchý zapas, a tak aj bolo. Oproti prvému zápasu zlepšenie na príjme podania, no v medzihre musíme byť precíznejší a dôraznejší, obzvlášť v obrane v poli, kde vieme, čo príde, no napriek tomu veľa negatívnych lôpt pre nás. Som rád, že sme zápas zvládli, za to dievčatá chválim. Séria pokračuje, no v sobotu urobíme všetko pre to, aby sme ju v domácom prostredí ukončili.”

MVP: Karolína Fričová (Slávia EU)

Karolína Fričová, smečiarka Slávie EU: “Dnešné víťazstvo sa nerodilo ľahko, súper nás opäť zatlačil servisom a miestami sme mali problém sa s tým vysporiadať. Novomešťanky hrali odvážne v útoku, častokrát nás vytĺkali, čomu sa musíme v ďalšom zápase vyvarovať, boli obetavé v poli a diváci mohli vidieť niekoľko dlhých a napínavých výmen. Som rada, že sa nám však podarilo zvíťaziť a doma v Mladosti spravíme posledný krok k postupu do finále.”