VTC PEZINOK BILÍKOVA – SLÁVIA EU BRATISLAVA 2:3 (24, 20, -13, -21, -8)
Zápas trval 113 minút, rozhodovali: Schimpl a Sarka, 100 divákov.

Tretie kolo nadstavbovej časti parfems.sk extraligy žien odštartovalo piatkovým duelom skupiny o 1. – 4. miesto, volejbalistky Slávie EU Bratislava zvíťazili po obrate 3:2 (-24, -20, 13, 21, 8) na palubovke VTC Pezinok Bilíkova.

Zaujímavosťou je, že Pezinok viedol nad Sláviou EU 2:0 na sety aj v novembrovom domácom stretnutí základnej časti, no aj vtedy napokon ťahal za kratší koniec. V úvodnom sete piatkového zápasu “slávistky” viedli 24:20, no domáce hráčky otočili vývoj, triumfovali 26:24 a získali aj druhý set. Bratislavčanky následne zlepšili hru a vynútili si tajbrejk. V ňom odskočili zo 7:7 na 12:7 a druhý bod si nenechali vziať.
Najviac bodov (19) získala smečiarka Slávie Zuzana Šepeľová, na strane domácich bola najproduktívnejšia Simona Jelínková (17 b.). “Slávistky” mali navrch v počte es (18:8), Pezinčanky v počte blokov (13:11) najmä zásluhou Terezy Hrušeckej, ktorá si pripísala šesť úspešných zásahov nad sieťou.

Pezinok: B. Koseková 4, Jelínková 17, Frindtová 7, Písečná 11, Fartelová 10, Tereza Hrušecká 13, liberá Nikmonová a Kačerjaková (Beneková 1, Maštalírová 1, Šipošová 1, Sedláčková 0). Trénerka: E. Koseková.
Slávia EU: K. Fričová 16, O’Neillová 14, Nelsonová 6, Šepeľová 19, Körmendyová 17, Kvasnová 5, libero Magdinová (Herdová 8, Slezáková 0, Marečková 0). Tréner: M. Matušov.

MVP: Simona Jelínková (Pezinok)

Eva Koseková, trénerka Pezinka: “Na jednej strane sa teším, že dokážeme so Sláviou EU hrať päťsetové zápasy, na druhej strane ma mrzí, že vždy po prvých dvoch vyhratých setoch si prestaneme veriť a začneme robiť veľa vlastných chýb. V tajbrejku sa musíme naučiť byť odvážnejší a siahnuť na dno vlastných síl. Napriek prehre patrí družstvu za výkon pochvala a ďakujeme fanúšikom, že nás podporujú.”

Michal Matušov, tréner Slávie EU: “Gratulujem našim dievčatám k víťazstvu. V niektorých situáciach musíme byť pokojnejší, ísť krok po kroku a veriť v seba, tak ako sme si to dokázali v druhej časti zápasu.”

Zdroj: SVF