VK Slávia EU Bratislava – MŠK Oktan Kežmarok 3:0 (6,18, 18)
Zápas trval 63 minút, rozhodovali: Gerboc a Heintlinger, 300 divákov.

O Slovenský pohár volejbalistiek sa 17. februára pobijú vo finále v Humennom (14.30) obhajca Strabag VC Bratislava a rekordný 13-násobný víťaz Slávia EU Bratislava. Oba tímy v stredu v domácich odvetách semifinále potvrdili víťazstvá z paluboviek súperov. Strabag v dramatickom a bojovnom zápase zdolal VTC Pezinok 3:1, Slávia si poradila o niečo jednoduchšie s Kežmarkom 3:0.

Slávistky mali odvetu od začiatku pod kontrolou, prvý set vyhrali hladko 25:6. Kežmarčanky pricestovali do metropoly s omladeným tímom a v ďalších dvoch dejstvách podali sympatický výkon. Na favorita to však nestačilo, Slávia vyhrala druhý a tretí set zhodne 25:18 a postúpila do finále Slovenského pohára jubilejný 20. krát. V boji o zlato chýbala Slávia v histórii súťaže len raz, stalo sa tak minulý rok v Prievidzi.

Slávia: Fričová 20, Marečková 3, Nelsonová 0, Herdová 16, Körmendyová 10, Kvasnová 10, liberá Magdinová a Bojňanská (Slezáková 2, Škrlecová 1). Tréner: M. Matušov.
Kežmarok: Janošková 0, Morihladková 9, Karašová 1, Harčárová 6, Pisarčíková 6, Zaťková 2, libero Šromovská. Tréner: O. Spišák.

Michal Matušov, tréner Slávie: “K dnešnému veľkému boju v zápase o postup do finále pohára niet čo komentovať. My sme sa dôsledne pripravili a súperovi zápas v strede pracovného týždňa nepadol vhod. Našim dievčatám gratulujem k postupu do finále.”

Ondrej Spišák, tréner Kežmarku: “Gratulujem Slávii k postupu do finále Slovenského pohára. My sme okrem prvého setu dôstojne odohrali
celý zápas. Slávia hrala len to, čo potrebovala, ale aj napriek tomu sme ukázali odvahu postaviť sa len s juniorkami proti súperovi.”

Zdroj: SVF