Naše ženy čaká túto nedeľu 17.2. o 14:30 prvý vrchol sezóny. V mestskej športovej hale v Humennom budeme bojovať o Slovenský pohár s minuloročnými majsterkami Extraligy žien a obhajkyňami titulu Slovenského pohára.

Zápas si môžete pozrieť aj prostredníctvom internetovej televízie TV-COM.

Tento rok o Slovenský pohár bojovalo osem tímov (VK Nové Mesto nad Váhom, VTC Pezinok – Bilíkova, KV MŠK Oktan Kežmarok, Volley project UKF Nitra, VK Prešov, Slávia Ekonomická univerzita Bratislava, HIT UCM Trnava a Strabag Volleyball club Bratislava).
Po jednoznačnej výhre proti Prešovu 3:0 (-11, -21, -6) nás čakalo semifinále ktoré sa hralo na dva víťazné zápasy (jeden doma a jeden vonku).
Na prvý zápas semifinále sme cestovali do Kežmarku, kde sme vyhrali 3:1 a tým sme boli jednou nohou vo finále.  V stredu 6. februára nás čakala odveta, avšak veľmi jednoznačná 3:0. Kežmarok pricestoval iba so siedmimi hráčkami. Chýbali obe (nahrávačky Smák, Nováková), smečiarky (Jakabová, Kubová) a libero (Jagodzińska).

V tejto sezóne máme so Strabagom rovnakú bilanciu na zápasy (2-2). Oba tímy majú veľký hlad po víťazstve v Slovenskom pohári a vo finále rozhodnú detaily. Slávia EU ale aj Strabag majú v kádri po dve legionárky.  V bratislavskej Slávii  sú to nahrávačka Taylor Nelson a blokárka Kelsey O´Neill a v Strabagu smečiarka Karyna Denysova a univerzálka Tamara Kmezic.

Hlasy Zuzany Šepeľovej a Veroniky Hrončekovej pred finále:

Zuzana Šepeľová, Slávia EU: “Dva bratislavské tímy na východe v Humennom, to je určite zaujímavé a netradičné a bude to lákať divákov. Posledné štyri roky som tak ďaleko na východe nehrala, najďalej v Prešove. Veľmi sa teším na fantastických fanúšikov a atmosféru, príde tiež mnoho mojich známych, aj ľudia z Bratislavy. Naposledy som v miestnej športovej hale bola na finále pohára Doprastav Slávia v roku 2014.
Na každý zápas sa pripravujeme poctivo a do detailov, či je to proti StrabaguKežmarku alebo Trnave. Strabag však tiež má kvalitnú prípravu, navzájom sa poznáme – vieme, kto kde útočí, nahráva, máme videá aj štatistiky. Strabag trochu obmenil káder, našou výhodou by teda mohla byť o niečo väčšia zohratosť, no ich skúsené družstvo na tom tiež nie je zle. Posledný zápas u nás vyhrali 3:1, ale myslím si, že sme nepredviedli výkon podľa našich možností, spravili sme veľa chýb. My máme mladší tím, fungujeme v režime tréning – škola – tréning; v tomto to zrejme máme o niečo náročnejšie. Ich hráčky sú staršie, majú skúsenosti zo zahraničia či reprezentácie, v tom je medzi nami tiež rozdiel. Nás však zdobí mladícka dravosť, chceme a určite budeme bojovať.
Väčšinu zápasov, ktoré prehráme, prehráme na vlastných chybách. Tak to bolo aj v Prievidzi, aj keď Nitra mala určite kvalitnejší káder než túto sezónu. Samozrejme, aj preto máme po pohárovom úspechu veľký hlad, do Humenného ideme s tým, že chceme vyhrať a dáme do toho všetko. Verím, že nám s tým pomôžu aj diváci. Budem možno jediná východniarka na palubovke, tak verím, že budú viac fandiť nám,” vraví s úsmevom mladá smečiarka a odhodlane dodáva: “Verím, že prídu podporiť nielen mňa, ale aj spoluhráčky a dobrý volejbal. Viem, že miestni fanúšikovia do toho dávajú srdce a my ho dáme tiež.”

Veronika Hrončeková, Strabag: “Na finále Slovenského pohára sa teším, veď naposledy som ho hrala pred mnohými rokmi. V Humennom bude určite skvelá atmosféra. Na finále sa poctivo pripravujeme a ideme tam s cieľom, že chceme trofej vyhrať. Sme rady, že sme postúpili do finále, pretože sme mali trochu slabšie obdobie a Pezinok nás v semifinále dosť potrápil. Hrali odvážne, nemali čo stratiť a vychádzalo im to. Napokon však rozhodli väčšie skúsenosti na našej strane. Postup sme si museli tvrdo vybojovať, čo nás na finále dobre pripravilo. Zmeny ovplyvnili aj základnú zostavu, čo si vybralo svoju daň. Trvá určitý čas, kým si družstvo spolu sadne a naladí sa spoločná chémia. Od nového roka sa postupne zohrávame; povedali sme si, že musíme držať spolu, aby sme dosiahli úspech. Sme jeden tím a v posledných týždňoch to nabralo smer, ktorým by sme sa chceli prezentovať do konca sezóny.”

Zdroj: SVF

Všetko sa to odohrá tu: