Challenge Cup žien, 1. zápas 2. kola:
Slávia EU Bratislava – Jászberényi Volleyball Team 3:2 (-27, 18, 21, -25, 6)
Zápas trval: 120 minút, rozhodovali: Milič (Rak.), Pajevskij (Ukr.), 300 divákov.

Volejbalistky Slávie EU Bratislava vyhrala v úvodnom zápase 2. kola európskeho pohára Challenge Cup nad maďarským tímom Jászberényi Volleyball Team 3:2 (-27, 18, 21, -25, 6). Odveta je na programe na budúci týždeň v stredu 14. novembra o 19.00 na palubovke Jászberényi. Slovenského vicemajstra posunie do ďalšieho kola akékoľvek víťazstvo, v prípade prehry 2:3 rozhodne o postupujúcom zlatý set do 15. Keď Slávia nezíska v Maďarsku minimálne dva sety, so súťažou sa rozlúči.

Michal Matušov (tréner Slávie EU): “Moje predzápasové prognózy sa naplnili. Piate družstvo maďarskej ligy malo dobré hráčky na kraji siete, Cvetičaninovú sme v niektorých pasážach nedokázali ubrániť a naše smečiarky mali problém presadzovať sa v útoku. Škoda hluchých pasáži, prišli sme párkrát o náskok, no družstvo musím pochváliť – aj za záver štvrtého setu a bojovnosť. Preniesli sme to do tajbrejku a možno aj vďaka tomu sme boli úspešní. Verím, že bojovnosť nám vydrží do odvety a budeme sa môcť tešiť z postupu. Kde hľadať príčinu výpadkov? Máme mladé družstvo, formácia prihrávačiek je novozložená a potrebujeme zrejme ešte trochu času. Zdôrazňujem, víťazstvo je dobrá východisková pozícia, no musíme zvládnuť zápas vonku.”

Karolína Fričová (smečiarka Slávie EU): “Kľúčové bolo, že aj keď sme prehrávali, podarilo sa nám viackrát z toho dostať. V piatom sete sme už dominovali, vyšlo nám vtedy to, čo sa nám predtým nedarilo. My, smečiarky, sme mali problém zložiť z kolíka, ony výborne blokovali jeden smer útoku a jedinou cestou bol útok po čiare, s ktorým sme po zlom príjme mali problémy. Ich blokárky sa však až tak nesústredili na našu univerzálku, väčšinou mala proti sebe iba jednu a dokázala si poradiť aj s ťažšími situáciami. Verím, že pred odvetou budeme mať mentálnu výhodu, toto bol pre nás prvý päťsetový zápas v sezóne a zvládli sme ho. Do Maďarska pôjdeme s cieľom vyhrať.”

Slávia: O´Neill 20, Nelson 5, Šepeľová 2, Körmendyová 12, Kvasnová 16, Fričová 17, libero Magdinová (Herdová 11, Marečková 1, Reháková 0). Tréner: M. Matušov.
Jászberényi: Devaney 2, Petöváry 13, Faragó 0, Pintér 10, Malyševová 2, Cvetičanin 27, libero Leko (Riczkó 0, Petrenkó 5, Jakovčuková 11). Tréner: G. Deme.

Zdroj: SVF

Záznam zo zápasu