Slávia EU Bratislava (SR) – VK UP Olomouc (ČR) 0:3 (-21, -23, -15)
Zápas trval 72 minút.

Volejbalistky úradujúceho slovenského vicemajstra Slávie EU Bratislava prehrali 0:3 (-21, -23, -15) s družstvom českého vicemajstra VK UP Olomouc vo štvrtkovom domácom zápase základnej časti stredoeurópskeho MEVZA Cupu 2018/2019. “Slávistky” v ŠH Mladosť nenadviazali na utorkový domáci triumf 3:1 nad slovinským Kamnikom.

Favorizované Češky v základnej zostave aj so slovenskou nahrávačkou Katarínou Dudovou v prvom sete viedli 20:15, “slávistky” znížili na 21:22, no ďalšie body nepridali. V druhej časti zverenky Michala Matušova dominovali, v koncovke viedli sľubne 23:14, no zostávajúci priebeh nezvládli a po bodovej šnúre Olomouca prehrali 23:25. Tretí set bol vyrovnaný do stavu 11:13 z pohľadu Slávie, následne VK UP odskočil na 20:13 a bez problémov dokráčal k triumfu. Smečiarka Karolína Fričová ako jediná z domáceho družstva získala dvojciferný počet bodov (11).

Slávia EU s 9 bodmi a bilanciou tri víťazstvá, dve prehry je naďalej na čele neúplnej tabuľkyMEVZA Cupu pred svojím mestským rivalom Strabag VC Bratislava (6 b., bilancia 2-1). Pre “slávistky” to bolo desiate vystúpenie v sezóne a druhá prehra – v októbri v rámci MEVZA Cupu prehrali 0:3 na palubovke maďarskej Békéscsaby, v domácej parfems.sk extralige sú zatiaľ stopercentné (5-0).

V tomto ročníku MEVZA Cupu žien účinkuje sedem tímov. V základnej časti odohrajú šesť kôl, každé družstvo sa predstaví zhodne trikrát doma aj vonku. Dvaja najlepší preniknú priamo na februárový turnaj Final Four, v play-off hranom na odvetu sa stretnú tretí so šiestym a štvrtý s piatym o zostávajúce dve miestenky. Sláviu EU v základnej časti čaká už iba januárový súboj v slovinskom MariboreStrabag odohrá ešte tri stretnutia – proti Olomoucu, Mariboru Békéscsabe.

Slávia EU: Körmendyová 6, Nelsonová 4, Šepeľová 7, O’Neillová 6, Kvasnová 2, Fričová 11, libero Magdinová (Škrlecová 0, Marečková 0, Reháková 8, Herdová 1). Tréner: M. Matušov.

Záznam zo zápasu