VK Prešov – Slávia EU Bratislava 0:3 (-14, -23, -16)

Zápas trval: 75 minút, rozhodovali: Höger a Mar. Smolko, 310 divákov.

Volejbalistky Slávie EU Bratislava pokračujú vo víťaznom ťažení v Parfems.sk extralige žien. V sobotňajšom 5. kole vyhrali na palubovke VK Prešov 3:0 a pripísali si piaty úspech v sezóne.

Slávia nastúpila na Šariši bez smečiarky Karolíny Fričovej, no duel mala aj tak pod kontrolou. Prvý a tretí set vyhrala hladko, domáce najviac vzdorovali v druhom dejstve, ktoré prehrali tesne 23:25. Najviac bodujúcou hráčkou duelu bola bieloruská smečiarka Prešova Aliaksandra Karabinovičová, ktorá si pripísala 16 bodov. V drese Slávie si pripísala 15 bodov Zuzana Šepeľová. Slávia je na čele s plným počtom 15 bodov, Prešov má na konte zatiaľ len jedno víťazstvo a je siedmy.

Prešov: Babjaková 5, Povrazníková 6, Bodnárová 8, Schniererová 0, Markarašviliová 3, Karabinovičová 16, libero Nehilová (Jurkovičová 0, Kotuličová 2, Štieberová 0). Tréner: F. Bočkay.
Slávia EU: Nelsonová 5, Šepeľová 15, Körmendyová 5, Kvasnová 1, Herdová 5, O´Neillová 13, libero Magdinová (Reháková 4, Škrlecová 0). Tréner: M. Matušov.

František Bočkay, tréner Prešova: “Do zápasu sme vstúpili veľmi nervózne, vyprodukovali sme 6 chýb po sebe, čím sme súpera dostali na koňa. Netrafili sme sa do servisu a neodtlačili sme súpera od siete, čo bol nás zámer. V druhom sete sme jednoznačne redukovali počet našich chýb, ale aj tak to v koncovke nestačilo. Musíme sa z toho poučiť a vo vypätých okamihoch zachovať chladnejšiu hlavu. Môj tím v treťom sete opäť nakopil zbytočné nedorozumenia a chyby, ktoré nás stáli lepší výsledok. Už dlhodobo nám nefungujú útočné kombinácie z pravej strany siete, súper sa na to veľmi dobre pripravil a vďaka tomu nás zdolal. S týmto hendikepom sa nám hrá ťažko.  Musíme na tom zapracovať a vyriešiť to. Inej cesty niet.”

Michal Matušov, tréner Slávie: “Z Prešova vezieme tri body a to bolo našim cieľom. Teší ma, že parciálne elementy na ktorých intenzívne pracujeme v tréningu sa prenášajú do našej hry počas zápasu. Musíme byť však bojovnejší v obrane v poli, dôslednejšie riešiť “free ball” a neprispôsobovať našu hru súperovej hre. Dievčatám gratulujeme k víťazstvu.”

 

Foto: Dušan Bukovác

Zdroj: SVF