Slávia EU Bratislava – Nové Mesto nad Váhom 3:0 (21, 22, 20)

Rozhodovali: Heitlinger a Sarka, 150 divákov.

Volejbalistky bratislavskej Slávie EU zvíťazili v nedeľňajšom poslednom zápase 3. kola parfems.sk extraligy žien nad VK Nové Mesto nad Váhom. Zverenkyne Michala Matušova tak aj v treťom zápase získali plný počet bodov a patrí im prvé miesto v tabuľke o bod pred VTC Pezinok Bilíkova.

Slávia mala prvý set pod kontrolou a získala ho v pomere 25:21. V druhom dejstve viedli hosťujúce hráčky 22:21, ale Slávia pri Herdovej servise získala sériu bodov a vyhrala 25:22. V treťom sete znížilo Nové Mesto n. V. z 11:16 na 15:16 a potom aj na 17:18, ale koncovku zvádli lepšie favorizované domáce hráčky a bodku za víťazstvom dala esom najviac bodujúce hráčka duelu Šepeľová (17 b.). Dobre jej sekundovala ďalšia smečiarka Fričová, autorka 15 bodov. Nové Mesto podalo v hale Mladosť sympatický výkon, ale prvej prehre v sezóne nezabránilo.

Michal Matušov, tréner Slávia EU: “Dnes sme pomerne dobre ubránili súperovu kľúčovú hráčku a kvalitne nám zahrali smečiarky. No do budúcna musíme minimalizovať vlastné chyby v herných činnostiach jednotlivca, v ktorých nás nelimituje súperova hra.”

Lucia Šujanová, trénerka Nového Mesta n. Váhom: “Z našej strany sme nepodali najlepší výkon. Niektoré taktické úlohy sa nám podarilo naplniť, iné nie. Nemusel to byť zapás na 3:0 pre domáce hráčky. Často sme útočiacim hráčkam Slávie zdvíhali sebavedomie našou nekompaktnou obranou na sieti, z čoho sme v poli veľa získať nemohli. Neporovnateľný rozdiel bol v dohrávaní lôpt smečiarok z ťažkých pozícií. Zaslúžené víťazstvo domácich, gratulujem.”

Slávia: Nelsonová 4, Šepeľová 17, Körmendyová 5, Kvasnová 5, Fričová 15, O´Neillová 6, libero Magdinová (Herdová 6, Marečková 1). Tréner: M: Matušov.
Nové Mesto: Blizmanová 5, Magyarová 5, Balberčáková 6, Hradecká 3, Richweissová 7, Ráchelová 4, libero Vojtechová (Martáková 3, Rešutíková 1). Trénerka: L. Šujanová.

 

Zdroj: SVF

Foto: Peter Noskovič, Igor Škrlec