Slávia EU Bratislava – STRABAG Bratislava 3:0 (19, 21, 18)

Zápas trval: 99 minút, rozhodovali: Kováč a Viktoríni-Lisá, 300 divákov

V šlágri úvodného kola 27. ročníka Parfems.sk extraligy zdolali volejbalistky Slávie EU Bratislava v mestskom derby STRABAG Volleyball Club FTVŠ UK Bratislava hladko 3:0. Domáce v repríze posledného finále mali celý duel pod kontrolou a pripísali si do tabuľky prvé tri body.

Najviac bodujúcou hráčkou duelu bola univerzálka Lenka Kvasnová (15), štyrmi esami sa blysla Karolína Fričová a tri bloky si pri debute v drese rekordného majstra pripísala Katarína Körmendyová. Kvalitný výkon podali obe zámorské posily z USA nahrávačka Taylor Nelsonová i blokárka Kelsey O´Neillová. STRABAG nenadviazal na štvrtkový výkon v MEVZA Cupe, keď zdolal doma Záhreb v troch setoch.
MVP: Taylor Nelson

Michal Matušov, tréner Slávie: “Ďakujem celému TÍMU za kolektívny výkon a pekný vstup do novej súťažnej sezóny. Našu hru režírovala výborným výkonom nahrávačka Nelson a následne sme hrali skvelo v útočnej fáze hry.”

Tomáš Varga, tréner Strabagu: “Dnes sme oproti štvrtku urobili zmeny v zostave, ktoré nám nevyšli, čo beriem na seba. V prvom sete sme museli striedať pre zranenie aj diagonálnu hráčku. Družstvo sa už potom nevedelo dostať vôbec do tempa a kopilo vlastné chyby, ktoré náš súper využil a zaslúžene vyhral. Potvrdilo sa, že to je nové družstvo, ktoré ešte nie je ideálne zohraté, aj preto tam bolo toľko chýb. Sezóna je ešte na začiatku, treba sa teraz z tohto zápasu poučiť a pracovať ďalej.”

Slávia: Nelsonová 6, Šepeľová 11, Körmendyová 9, Kvasnová 15, Fričová 12, O´Neillová 7, libero Magdinová (Marečková 1). Tréner: M. Matušov.
Strabag: Ovečková 1, Ševariková 3, N. Stümpelová 5, Pavlovičová 4, Hudecová 5, Hronská 6, liberá Španková a Jančová (Janevová 6, Trebichavská 1). Tréner: T. Varga.

 

Zdroj: SVF

[TS_VCSC_Lightbox_Gallery content_images=”5090,5089,5088,5087,5086,5085,5084,5082,5081″ content_images_size=”large” content_title=”Galéria zo zápasu”][/TS_VCSC_Lightbox_Gallery]