Strabag VC Bratislava (SR) – Slávia EU Bratislava (SR) 1:3 (-20, 25, -23, -20)

Zápas trval: 107 minút, rozhodovali: Isajlovič a Milič (obaja Rak.), 300 divákov.

Prvý set mali od začiatku v rukách hosťujúce hráčky, keď viedli už 21:13. Strabag síce znížil na 18:22, ale na viac už nestačil a prvé dejstvo vyhrala Slávia EU 25:20. Zverenkyne trénera Michala Matušova mali dobre rozbehnutý aj druhý set, v ktorom vyhrávali 15:10. Domáce však napokon vyhrali dramatickú koncovku 27:25 a vyrovnali na 1:1. Do dramatickej koncovky dospelo aj tretie dejstvo, v ktorom napokon Slávia EU využila hneď svoj prvý setbal. Eso dala striedajúca Marečková (25:23). Tretí set bol vyrovnaný až do koncovky, ale v nej získala Slávia od stavu 19:19 štyri body za sebou, vyhrala 25:23 a celý duel 3:1.

 

Michal Matušov, tréner Slávie: “V prvom vzájomnom zápase u nás sme súpera trochu prekvapili; vedeli sme, že zápas na palubovke Strabagu sa bude niesť v trochu inej atmosfére. Na zápas sme sa pripravili a som rád, že sa nám z tréningu podarilo do hry preniesť určité veci. Za to chcem dievčatá pochváliť, je to pre mňa veľmi cenné. Sezóna je iba na začiatku; máme ešte veľa času, aby sme veci zlepšili a potom môžeme hrať ešte lepšie.”

Tomáš Varga, tréner Strabagu: “Rozhodli chyby na podaní, spravili sme ich veľmi veľa. Mrzí ma, že to nebolo po tvrdých a agresívnych podaniach, veľakrát sme pokazili ľahký servis. Bojovali sme, zaostávali sme o bod a následne opäť o dva; body zadarmo súperovi demoralizujú družstvo a je náročné sa opäť vzchopiť. Je 10. október, určite nemôžeme nič hodnotiť. Hodnotíme len priebeh, ten po piatich zápasoch vyzerá sľubne, aj keď nie ideálne, to vieme. Pozeráme sa iba dopredu. Zápasy proti Slávii mohli byť lepšie, no vieme, kde nás tlačí topánka a na čom treba pracovať.”

Taylor Nelsonová, nahrávačka a kapitánka Slávie EU: “Bol to najťažší zápas doterajšieho priebehu sezóny. Strabag má veľmi dobrý tím a pripravovali sme sa na to, že to bude náročné. V tréningu sme sa zamerali na určité technické a taktické veci a teší ma, že sme to preniesli do stretnutia, to je dôležité. Nebol to náš najlepší výkon a zápas, striedali sme lepšie a slabšie pasáže, no som veľmi rada, že v momentoch, keď sa nám nedarilo, sme sa zomkli, bojovali ako tím a našli cestu k víťazstvu. Atmosféra bola výborná, fanúšikovia mohutne povzbudzovali. Je radosť hrať pred takouto kulisou.”

 

Slávia: O´Neillová 11, Nelsonová 4, Šepeľová 20, Körmendyová 5, Kvasnová 20, Fričová 13, libero Magdinová (Herdová 1, Marečková 1). Tréner: M. Matušov.

Strabag: Janevová 20, N. Stümpelová 8, Ovečková 2, Ševariková 16, Hrončeková 6, Pavlovičová 2, libero Jančová (Hudecová 10, Trebichavská 1, Hronská 0). Tréner: T. Varga.

 

Zdroj: SVF

[TS_VCSC_Lightbox_Gallery content_images=”5223,5224,5225,5226,5227,5228,5229″ content_images_size=”full” content_title=”Galéria zo zápasu”][/TS_VCSC_Lightbox_Gallery]